De kooi van het Ik

De kooi van het Ik, levenskeuzes in de Ik-samenleving.

Wat hebben de mannelijke archetypen, meditatie, economisering van de maatschappij, de Mythische Koning, zingeving en het vrouwelijke uitgangspunt met elkaar te maken?  U raadt het al, deze onderwerpen passeren waarschijnlijk de revue en voorkomen dat u gewoon een lekker avondje gezellig kunt komen eten zonder gezeur aan uw hoofd.

“Maar waar gaat het dan over?”

Velen van ons leven in een tijd van uitzonderlijke vrijheid. De generatie voor ons bevrijdde ons uit autoritaire keurslijven en we plukken daarvan nog steeds de vruchten. Toch voelen wij dat er iets niet meer klopt. Als je deze bevrijding niet hebt meegemaakt, dan is er ook niet de opluchting, maar wel de leegte. Kunnen we wel alleen voor onszelf of onze kinderen leven? Hebben we elkaar niet nodig om zin te geven aan ons bestaan? Zijn we wellicht van de Kooi van het Wij in de Kooi van het Ik terechtgekomen? En zo ja, hoe bevrijden we ons zelf?

Deze Diner Parlant maakt deel uit van de serie waarin we cultuur beschouwen als “het collectief belijden en verwerken van het mens-zijn”. Wat is het om mens te zijn, wat komen we tegen en hoe gaan we hier mee om?

Amanda zal speciaal voor dit diner een schilderij maken bij het thema.

Vrijdag 10 juni, inloop 18:30, start 19u. Het Diner Parlant bestaat uit drie gangen, en is inclusief drank. Kosten: 17,50 euro, 12,50 voor studenten, gelieve voor aanvang te voldoen aan A. v. Alebeek / D.L. van Geijlswijk NL93TRIO 0391057162