De Lach

Eindelijk is het weer zover, u snakte er al zo lang naar, het lachen was u reeds vergaan…maar het is weer zo ver, het Diner Parlant is terug. En ja, zelfs al is uw lach reeds lang vergaan en nog slechts een verre echo uit betere tijden, dan nog bent u zeer welkom. Juist dan, want een serieuze benadering van de lach zal u gemakkelijk vergaan. U raadt het al, het thema van dit Diner Parlant is De Lach.

“Jullie zijn toeval
niets
stront
die een wet wil zijn
en die voor niets zo bang is als
wanorde, toeval,
stront en niets.”
                                 Antonin Artaud

Voor de nieuweling. De diner parlantes vormen een serie met als uitgangspunt: “Cultuur is het gezamenlijk verwerken en belijden van het mens-zijn”. We kijken in de serie naar verschillende cultuur aspecten waarin dit verwerken tot uitdrukking komt. Nu dus: De Lach

“Het lachen zou zijn doel missen als het in het teken zou staan van medeleven en goedmoedigheid.”
Henri Bergson

Vrijdag 29 april, inloop 18:30, start 19u. Het Diner Parlant bestaat uit drie gangen, en is inclusief drank. Kosten: 17,50 euro, 12,50 voor studenten, gelieve voor aanvang te voldoen aan A. v. Alebeek / D.L. van Geijlswijk NL930391057162

 

Indien u liever uitgenodigd wordt per post in deze tijden van technologische terreur, dan hebben we daar alle begrip voor en kunt u dit aangeven. Echter, er worden dan van u twee tegenprestaties verlangt.

1. U dient lid te worden van de minst formele organisatie van Nederland, namelijk ‘Diner Parlant’, een lidmaatschap vrij van rechten of plichten, behalve dat u af en toe als we weer eens geld zet op onderstaande huisrekening. Vraag niet naar hoeveelheden, dat moet u zelf maar weten.
2. U bereid bent in de envelop meer aan te treffen dan alleen een uitnodiging, namelijk ook oeverloos geouwehoer geschreven door mensen die daar behoefte aan hebben. Geen zorgen echter, we zullen niet controleren of u het ook daadwerkelijk leest.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *